Olej z pšeničných klíčků 250 ml EMILE NOEL

EMILE NOËL EMILE NOËL

432 012

New product

Olej z pšeničných klíčků EMILE NOËL Zvětšit
Pšeničné klíčky mají výjimečnou výživnou hodnotu, která se přenáší na olej získávaný při prvním lisování. Olej z pšeničných klíčků pomáhá při suché kůži, při padání vlasů, akné a lupence.

Více informací

Expedice do 24 hodin

348 Kč

s DPH

Nakupte ještě za 1 499 Kč a máte poštovné Zdarma!
Olej z pšeničných klíčků obsahuje 50-55% kyseliny linoleové a 35-38% kyseliny olejové, lecitin, vitamíny K a F, provitamín D. Vyniká vysokým obsahem vitamínu E – minimálně 200 mg/100 g alfatokoferolu a 40 mg/100 g betatokoferolu. Při výrobě olejů Emil Noël je věnována mimořádná pozornost zachování výživných hodnot použitých surovin, včetně výběru lokalit, sušení, skladování a čištění. Lisování se provádí mechanicky, oleje se filtrují přes filtry z bavlněné tkaniny a jsou konzervovány bez použití tepla. Oleje z prvního lisování za studena se plní do lahví z barevného skla, aby byly chráněny před účinkem světla. Výsledkem je produkt, který vyniká originální chutí, barvou i vůní a který vysokým obsahem cenných látek přispívá k udržování zdraví.
Počet ks/kg v balení:6
Druh olejePšeničné klíčky
Trvanlivost měs.:12
Váha:250 ml


Své produkty prodávál Emil Noël nejdříve pouze lokálně; teprve v roce 1966 začal balit olej do lahví a distribuovat po celé Francii. V roce 1972 se Emile Noël vydává na novou cestu - stává se první francouzskou lisovnou oleje, která zpracovává plodiny v biokvalitě.
V roce 1998 je postaveno nové, moderně vybavené sídlo firmy a dochází ke zvětšení laboratoře. V současné době je Emile Noël nezávislou rodinnou firmou, která je lídrem francouzského trhu v oblasti výroby bio (panenských) olejů z prvního lisování za studena.
Staré dobré řemeslo
Síla Emile Noël spočívá ve vyváženém spojení moderního vybavení s tradičními řemeslnými postupy. Zachovává se zde původní způsob výroby. Lisování za studena je čistě mechanickou výrobní metodou, nepoužívají se při něm žádné chemické prostředky. Všechny chuťové a výživové vlastnosti použitých surovin tak zůstávají zachovány. Jak říká pan Emile Noël: „I když jsme dosáhli průmyslové velikosti, naše metody zůstávají tradiční".
Lisovna používá staré lisy pocházející z šedesátých let 20. století. Tyto nástroje firma pečlivě udržuje a tak stále fungují výborně. „Za nic na světě bych je nevyměnil za lisy disponující moderními technologiemi", dušuje se zakladatel lisovny. „Nové lisy mají větší výtěžnost. Otáčejí se ale příliš rychle. Naše staré lisy jsou pomalejší a plodina se tak při lisování zahřívá pouze na teplotu nižší než 60° C. To je pro kvalitu výsledného oleje velmi důležité."
Kontrola kvality
Cílem firmy Emile Noël je zajistit maximální kontrolu v průběhu výrobního procesu, na vstupu i na výstupu. Ještě předtím, než jsou plodiny lisovány, procházejí důkladnou kontrolou kvality. Kvalitář zjišťuje, zda byly sušeny a skladovány v odpovídajících podmínkách, kontroluje procento vlhkosti a kyselosti. Jakmile je olej vylisován, znovu se laboratorně kontroluje - např. na obsah pesticidů, dioxinů, GMO či omega-3 a 6 mastných kyselin.
Bio panenské oleje
Bio oleje jsou vyráběny výhradně ze semínek a plodin z ekologického zemědělství. Při pěstování nejsou používána žádná chemická hnojiva ani pesticidy, žádné suroviny nemohou být geneticky modifikovány. Při výrobě panenských olejů je pak věnována zcela mimořádná pozornost zachování výživných hodnot použitých suro¬vin. Olej je získáván výhradně mechanickými postupy, bez působení vysokých teplot a chemických látek. Panenské oleje v biokvalitě jsou proto králi mezi oleji.
Spravedlivé bio
Před dvaceti lety byla v africkém Mali založena pobočka firmy - za účelem nákupu sezamu. Tato pobočka se již tehdy svojí politikou blížila tomu, co se dnes označuje jako ‚fair trade' (místní zemědělec dostává za svoji produkci zaplacenu odpovídající cenu). V roce 2003 získala firma pro svůj malijský sezam osvědčení bio équitable (spravedlivé bio) - tedy francouzskou obdobu ‚Fair Trade'. Dnes zde 4 500 rodin vyrábí šedesát tun sezamu ročně.

Souhlasím

Využíváním těchto stránek souhlasíte s ukládáním cookies.