Řepkový olej 500 ml BIO EMILE NOEL

EMILE NOËL EMILE NOËL

430 036

New product

Olej řepkový EMILE NOËL Zvětšit
100% bio panenský řepkový olej za studena lisovaný. Dlouho přehlížený kvůli nevýhodám dříve pěstované řepky. Tato plodina přitom poskytuje olej, který se vyznačuje zajímavými výživovými vlastnostmi.

Více informací

Skladem

146 Kč

s DPH

Nakupte ještě za 1 499 Kč a máte poštovné Zdarma!
Řepkový olej je dobrým zdrojem kyseliny alfa-linolenové (omega 3) a má vyvážený poměr mastných kyselin. Hodí se pro přípravu studené i teplé kuchyně. Spolu s olivovým olejem je vhodný ke smažení. Při výrobě jsou semena řepky nejprve mechanicky očištěna. Poté jsou lisována za studena, bez použití rozpouštědel. Následuje několikeré filtrování oleje přes savý papír. Výsledkem je produkt, který vyniká originální chutí, barvou i vůní a který vysokým obsahem cenných látek přispívá k udržování zdraví. Řepkový olej je nerafinovaným olejem, který je přirozeně bohatý na esenciální mastné kyseliny. Je za studena lisovaný a filtrovaný. Lehký zákal je normální. Spolu s olivovým olejem patří k nejzdravějším olejům.
Počet ks/kg v balení:6
Kvalita:BIO
Druh olejeŘepkový
Trvanlivost měs.:12
Váha:500 ml


Své produkty prodávál Emil Noël nejdříve pouze lokálně; teprve v roce 1966 začal balit olej do lahví a distribuovat po celé Francii. V roce 1972 se Emile Noël vydává na novou cestu - stává se první francouzskou lisovnou oleje, která zpracovává plodiny v biokvalitě.
V roce 1998 je postaveno nové, moderně vybavené sídlo firmy a dochází ke zvětšení laboratoře. V současné době je Emile Noël nezávislou rodinnou firmou, která je lídrem francouzského trhu v oblasti výroby bio (panenských) olejů z prvního lisování za studena.
Staré dobré řemeslo
Síla Emile Noël spočívá ve vyváženém spojení moderního vybavení s tradičními řemeslnými postupy. Zachovává se zde původní způsob výroby. Lisování za studena je čistě mechanickou výrobní metodou, nepoužívají se při něm žádné chemické prostředky. Všechny chuťové a výživové vlastnosti použitých surovin tak zůstávají zachovány. Jak říká pan Emile Noël: „I když jsme dosáhli průmyslové velikosti, naše metody zůstávají tradiční".
Lisovna používá staré lisy pocházející z šedesátých let 20. století. Tyto nástroje firma pečlivě udržuje a tak stále fungují výborně. „Za nic na světě bych je nevyměnil za lisy disponující moderními technologiemi", dušuje se zakladatel lisovny. „Nové lisy mají větší výtěžnost. Otáčejí se ale příliš rychle. Naše staré lisy jsou pomalejší a plodina se tak při lisování zahřívá pouze na teplotu nižší než 60° C. To je pro kvalitu výsledného oleje velmi důležité."
Kontrola kvality
Cílem firmy Emile Noël je zajistit maximální kontrolu v průběhu výrobního procesu, na vstupu i na výstupu. Ještě předtím, než jsou plodiny lisovány, procházejí důkladnou kontrolou kvality. Kvalitář zjišťuje, zda byly sušeny a skladovány v odpovídajících podmínkách, kontroluje procento vlhkosti a kyselosti. Jakmile je olej vylisován, znovu se laboratorně kontroluje - např. na obsah pesticidů, dioxinů, GMO či omega-3 a 6 mastných kyselin.
Bio panenské oleje
Bio oleje jsou vyráběny výhradně ze semínek a plodin z ekologického zemědělství. Při pěstování nejsou používána žádná chemická hnojiva ani pesticidy, žádné suroviny nemohou být geneticky modifikovány. Při výrobě panenských olejů je pak věnována zcela mimořádná pozornost zachování výživných hodnot použitých suro¬vin. Olej je získáván výhradně mechanickými postupy, bez působení vysokých teplot a chemických látek. Panenské oleje v biokvalitě jsou proto králi mezi oleji.
Spravedlivé bio
Před dvaceti lety byla v africkém Mali založena pobočka firmy - za účelem nákupu sezamu. Tato pobočka se již tehdy svojí politikou blížila tomu, co se dnes označuje jako ‚fair trade' (místní zemědělec dostává za svoji produkci zaplacenu odpovídající cenu). V roce 2003 získala firma pro svůj malijský sezam osvědčení bio équitable (spravedlivé bio) - tedy francouzskou obdobu ‚Fair Trade'. Dnes zde 4 500 rodin vyrábí šedesát tun sezamu ročně.

Souhlasím

Využíváním těchto stránek souhlasíte s ukládáním cookies.