Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE

Country Life Country Life

111 014

New product

Jáhly COUNTRY LIFE Zvětšit

Jáhly neboli loupané proso (Panicum miliaceum) jsou dobře stravitelné, vysoce výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Doporučují se lidem s onemocněním žaludku a slinivky. V kuchyni mají velmi široké využití.

Více informací

Skladem

40 Kč

s DPH

ROZVOZ PRAHA

  • do 899,- Kč - 79,- Kč
  • do 1299,- Kč -  39,- Kč
  • nad 1299,- Kč - ZDARMA

Poštovné ČR:

  • GLS : 69,- Kč (dobírka +30,- Kč)
  • Česká Pošta: 89,- Kč (dobírka +30,- Kč)
  • Zásilkovna: 59,- Kč (dobírka +0,- Kč)
  • Uloženka: 59 Kč (dobírka +0,- Kč)
  • Prodejna Praha: Zdarma
Nakupte ještě za 1 499 Kč a máte poštovné Zdarma!

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Působí příznivě na plíce a zuby, podporují růst vlasů, zamezují jejich vypadávání a lámání nehtů. Zpevňují kosti. Obsahem vápníku a hořčíku působí příznivě na srdce.

Návod k přípravě:

Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Potom je na sucho opražte a zalijte vařící vodou. Ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste asi 20 min. Po chvíli stání pod peřinou je opatrně promíchejte vidličkou. Jáhly se mohou se vařit, vločkovat, dělají se z nich pukance nebo mouka, která se využívá při výrobě bezlepkových těstovin (jáhly neobsahují lepek).

Energie na 100g:1582 kJ / 378 kcal
Bílkoviny na 100g:11 g
Sacharidy na 100g:72,9 g z toho cukry 0,5 g
Tuky na 100 g:4,2 g z toho nasycené 0,72 g
Počet ks/kg v balení:20
Druh:Jáhly
Kvalita:BIO
Bez lepku:Ano
Bez laktózyAno
Skladování:Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Trvanlivost měs.:10
Váha:500 g
Země původu:Ukrajina
Souhlasím

Využíváním těchto stránek souhlasíte s ukládáním cookies.