Seznam produktů výrobce ČESKÉ GHÍČKO

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto zpracovávaly máslo v době největší produkce mléka, aby se nezkazilo. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve sklepě velmi dlouho! Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo, někde známé jako  šmolc, používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…Během posledních 20 let nám potravinářský průmysl za podpory vědy vnutil myšlenku, že máslo, jako živočišný tuk, způsobuje mnoho civilizačních chorob a nasadil nám do lednic margaríny .Tvrdili nám, že nasycené tuky mají za následek obezitu a kardiovaskulární choroby. Civilizačních chorob však  neubylo…Možná proto, že už jen slepě neposloucháme a hledáme si vlastní cesty, možná proto, že ne všechny doporučení západní medicíny považujeme za směrodatné a možná jenom proto, že žádáme pro zdraví své a svých blízkých to, co nám nabízí příroda v té nejčistší podobě, možná proto se k přepuštěnému máslu vracíme!

Zobrazeno 1 - 11 z 11 položek
Souhlasím

Využíváním těchto stránek souhlasíte s ukládáním cookies.