Maqui

Počet produktů: 2
Maqui se v posledních letech stalo hitem mezi plodinami bohatými na antioxidanty. Kromě vysoké antioxidační kapacity hovoří laboratorní výzkumy o jeho protizánětlivých účincích, schopnosti bránit adipogenezi (tvorba tukových buněk) a dále o jeho kapacitě inhibovat LDL oxidaci.Mimořádně bohatý zdroj antioxidantůTradiční potravina indiánského ...
Maqui se v posledních letech stalo hitem mezi plodinami bohatými na antioxidanty. Kromě vysoké antioxidační kapacity hovoří laboratorní výzkumy o jeho protizánětlivých účincích, schopnosti bránit adipogenezi (tvorba tukových buněk) a dále o jeho kapacitě inhibovat LDL oxidaci.Mimořádně bohatý zdroj antioxidantůTradiční potravina indiánského kmene MapuchoSladká chuť - ideální do yogurtu, smoothie, dezertůMaqui (Aristotelia Chilensis) je nízký listanatý strom dosahující výšky 5 m, který roste v Chile a na jihu Argentiny. Plodí bobulovité ovoce tmavě fialové barvy, které se podobá açai a našim borůvkám. Již dávno před začátkem našeho letopočtu je konzumovali indiáni kmene Mapucho. Údajně také používali listy, kmen a plody z maqui jako léčebný prostředek. Francouzský botanik a přírodovědec Claude Gay v roce 1841 zdokumentoval, že domorodí obyvatelé z maqui vyráběli nápoj zvaný „chicha" za účelem získání síly a vytrvalosti.Mrazem sušené plody rozemleté na jemný prášek jsou dnes k sehnání i na našem trhu a prášek můžete konzumovat např. přidaný do jogurtu, cereálních směsí anebo ho použít do různých receptů.Maqui je dnes čím dál populárnější jako čisté ovoce nebo jako extrakt v řadě doplňků stravy. Má mimořádně vysokou antooxidační kapacitu díky barvivu anthocyanin. Laboratoř v Brunswicku (USA) testovala v roce 2010 pět barviv ze skupiny anthocyaninů a nejsilnější účinek se prokázal u barviva delphinidin. Podle některých zdrojů je antioxidační kapacita maqui (ORAC) 270 000 ?m/1000 g.Maqui bývá často porovnáváno s açai. Jde skutečně o podobné plody s podobným účinkem. Pravděpodobně nějvětší rozdíl spočívá v tom, že maqui obsahuje více antioxidantů a také má sladší a plnější chuť. Na druhou stranu açai je výživnější díky velmi vysokému obsahu zdravých tuků (45 %) v podobě nenasycených mastných kyselin. Maqui obsahuje maximálně 10 % tuku, avšak více než 50 % sacharidů.Způsob použití:Prášek z maqui má nasládlou a plnou chuť. Přimíchejte 1 lžičku do ovocné šťávy, džusu, salátu, mléčného nebo ovocného koktejlu, dezertu, jogurtu, apod. a získejte kromě exotické příchuti zdroj vydatných živin pro svoje tělo! Méně
Zobrazit
Zobrazeno 1 - 2 z 2 položek

Filtrovat

Výrobce
  • MAQUI BERRY prášek 50g
    7390

    Maqui berry je bobulovité ovoce, které chilští indiáni tradičně využívají jako součást stravy dodávající jim sílu, zdraví a vytrvalost. Tropická palma Aristotelia Chilensis, známá jako Maqui, se pěstuje pouze v Patagonii v Chile. Plody jsou ihned po sklizni lyofilizovány-šetrně sušeny mrazem, a pak rozemlety na prášek. Maqui příznivě působí na imunitní...

    240 Kč
  • MAQUI BERRY veganské kapsle 100Ks 40g
    7391

    Maqui berry je bobulovité ovoce, které chilští indiáni tradičně využívají jako součást stravy dodávající jim sílu, zdraví a vytrvalost. Tropická palma Aristotelia Chilensis, známá jako Maqui, se pěstuje pouze v Patagonii v Chile. Plody jsou ihned po sklizni lyofilizovány-šetrně sušeny mrazem, a pak rozemlety na prášek. Maqui příznivě působí na imunitní...

    249 Kč
Souhlasím

Využíváním těchto stránek souhlasíte s ukládáním cookies.