Maqui

Počet produktů: 2
Maqui se v posledních letech stalo hitem mezi plodinami bohatými na antioxidanty. Kromě vysoké antioxidační kapacity hovoří laboratorní výzkumy o jeho protizánětlivých účincích, schopnosti bránit adipogenezi (tvorba tukových buněk) a dále o jeho kapacitě inhibovat LDL oxidaci.Mimořádně bohatý zdroj antioxidantůTradiční potravina indiánského ...
Maqui se v posledních letech stalo hitem mezi plodinami bohatými na antioxidanty. Kromě vysoké antioxidační kapacity hovoří laboratorní výzkumy o jeho protizánětlivých účincích, schopnosti bránit adipogenezi (tvorba tukových buněk) a dále o jeho kapacitě inhibovat LDL oxidaci.Mimořádně bohatý zdroj antioxidantůTradiční potravina indiánského kmene MapuchoSladká chuť - ideální do yogurtu, smoothie, dezertůMaqui (Aristotelia Chilensis) je nízký listanatý strom dosahující výšky 5 m, který roste v Chile a na jihu Argentiny. Plodí bobulovité ovoce tmavě fialové barvy, které se podobá açai a našim borůvkám. Již dávno před začátkem našeho letopočtu je konzumovali indiáni kmene Mapucho. Údajně také používali listy, kmen a plody z maqui jako léčebný prostředek. Francouzský botanik a přírodovědec Claude Gay v roce 1841 zdokumentoval, že domorodí obyvatelé z maqui vyráběli nápoj zvaný „chicha" za účelem získání síly a vytrvalosti.Mrazem sušené plody rozemleté na jemný prášek jsou dnes k sehnání i na našem trhu a prášek můžete konzumovat např. přidaný do jogurtu, cereálních směsí anebo ho použít do různých receptů.Maqui je dnes čím dál populárnější jako čisté ovoce nebo jako extrakt v řadě doplňků stravy. Má mimořádně vysokou antooxidační kapacitu díky barvivu anthocyanin. Laboratoř v Brunswicku (USA) testovala v roce 2010 pět barviv ze skupiny anthocyaninů a nejsilnější účinek se prokázal u barviva delphinidin. Podle některých zdrojů je antioxidační kapacita maqui (ORAC) 270 000 ?m/1000 g.Maqui bývá často porovnáváno s açai. Jde skutečně o podobné plody s podobným účinkem. Pravděpodobně nějvětší rozdíl spočívá v tom, že maqui obsahuje více antioxidantů a také má sladší a plnější chuť. Na druhou stranu açai je výživnější díky velmi vysokému obsahu zdravých tuků (45 %) v podobě nenasycených mastných kyselin. Maqui obsahuje maximálně 10 % tuku, avšak více než 50 % sacharidů.Způsob použití:Prášek z maqui má nasládlou a plnou chuť. Přimíchejte 1 lžičku do ovocné šťávy, džusu, salátu, mléčného nebo ovocného koktejlu, dezertu, jogurtu, apod. a získejte kromě exotické příchuti zdroj vydatných živin pro svoje tělo! Méně
Zobrazit
Zobrazeno 1 - 2 z 2 položek

Filtrovat

Výrobce
  • MAQUI BERRY prášek 50g
    Skladem druhý den
    MAQUI BERRY prášek 50g
    7390

    Maqui berry je bobulovité ovoce, které chilští indiáni tradičně využívají jako součást stravy dodávající jim sílu, zdraví a vytrvalost. Tropická palma Aristotelia Chilensis, známá jako Maqui, se pěstuje pouze v Patagonii v Chile. Plody jsou ihned po sklizni lyofilizovány-šetrně sušeny mrazem, a pak rozemlety na prášek. Maqui příznivě působí na imunitní...

    240 Kč
  • MAQUI BERRY VEGANSKÉ KAPSLE 100Ks
    Skladem druhý den
    MAQUI BERRY veganské kapsle 100Ks 40g
    7391

    Maqui berry je bobulovité ovoce, které chilští indiáni tradičně využívají jako součást stravy dodávající jim sílu, zdraví a vytrvalost. Tropická palma Aristotelia Chilensis, známá jako Maqui, se pěstuje pouze v Patagonii v Chile. Plody jsou ihned po sklizni lyofilizovány-šetrně sušeny mrazem, a pak rozemlety na prášek. Maqui příznivě působí na imunitní...

    249 Kč
Souhlasím

Využíváním těchto stránek souhlasíte s ukládáním cookies.